Pla urbanístic especulatiu

que s'intenta vendre com si fos un pla de regeneració econòmica inexistent

Afectacions mediambientals

als espais agrícoles, forestals, fluvials i hàbitats de la zona, a més del foment de la contaminació i el conseqüent perjudici per a la salut

Previsió d'un model precari de comerç, oci i turisme

basat en el consum de masses, la insostenibilitat, la precarietat i en benefici de grans multinacionals

Granollers i Montmeló

Un boulevard de shopping turístic de més d'un quilòmetre de llarg: el "Mall del Circuit"

El primer dels sectors que la Generalitat vol desenvolupar: Torre Pardalera o Mall del Circuit, d'unes 15 hectàrees. Una nova versió de La Roca Village amb 4 vegades més superfície i edificis més alts amb un aparcament soterrani per a uns 5.000 vehicles. Gairebé tots els terrenys són de titularitat municipal.

Un segon complex de shopping turístic
Granollers

El Parc Temàtic i el Resort Hoteler: una nova reserva aïllada per al turisme massificat de BCN

La "joia" del BCN World del Motor: un parc temàtic de més de 12 hectàrees d'extensió. Aniria acompanyat d'un resort hoteler de 15.000 m2: entre 300 i 500 habitacions. Tot connectat directament a l'heliport ja existent, que permetrà en el futur 10.000 operacions aèries anuals amb terminals com la del port de creuers de Barcelona.

Mostra els detalls
Granollers

El "Circuit 2": un circuit de caire lúdic de grans dimensions per a tota mena de vehicles

Un segon circuit annex de 27 hectàrees a terrenys no urbanitzables del sud de Palou. El nom de Karting Internacional només fa referència a la categoria de la FIA, ja que en veritat hi poden circular tota mena de vehicles. Circuits idèntics estan especialitzats en la conducció lúdica de turismes de gamma alta.

Un circuit 27 hectàrees a Palou


Granollers i Parets

Els grans parcs comercials a peu de la nova C-17: més de 120 hectàrees de megapolígons

Com a complement dins del PDU, es contemplen una sèrie d'enormes polígons amb parcel·les de grans dimensions que permeten ubicar superfícies comercials. A Granollers hi ha per exemple parcel·les tan grans com la d'Ikea Sabadell o al polígon de Parets es preveu un edifici comercial 3 vegades més gran que el sector Iveco.

El més gran del nord de la Regió Metropolitana
Granollers

Espais naturals destinats a reubicar els circuits existents de ral·li i motocrós, entre d'altres

Gairebé la totalitat d'espais no urbanitzables del PDU tindrien ús intensiu d'agressió mediambiental, malgrat que es venguin com a "espais protegits". Als espais naturals i boscos de la Serra de Ponent de Granollers es permetrà reubicar els circuits off-road (fora pista) existents de ral·li i motocrós a més de nous de trial i 4x4.

Mostra els detalls
Vallès Oriental

La branca sud del Quart Cinturó: l'autovia interpolar C-35 com a primera peça encoberta

El PDU també ha activat sense possibilitat de gaire rèplica una de les autovies més rebutjades als dos vallesos: el Quart Cinturó o Ronda del Vallès. En concret, la seva variant sud a través de la Roca, Palou i Gallecs. La branca sud, la proposta de la Generalitat, no evita, però, el traçat nord projectat per l'Estat, sinó que el reactiva.

Dues autovies més al Vallès Oriental


ADENC - Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura // Agrupació Excursionista de Granollers // Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume // Alternativa d'Esquerres per Badia // Arran Baix Montseny // ARRAN CALDES // Arran Cardedeu // Arran Granollers // ARRAN Santa Perpètua de Mogoda // ASiA- Associació Salut i Agroecologia // Assemblea de Joves de Parets // Assemblea de Joves El Cairó // Assemblea de la Bici Sant Cugat // Assemblea de la Crida per Granollers-CUP // Assemblea Popular de Mollet // Can Tonal de Vallbona // Candidatura per Vilamajor // Casal Popular Santa Perpètua // Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny.cat // COP- Compromís per Ripollet // Crida per Sabadell // CUP // CUP Alt Congost // CUP Granollers // CUP Guíxols // CUP la Garriga // CUP Matadepera // CUP Mollet // CUP Palau-solità i Plegamans // CUP Parets del Vallès // CUP Poble Actiu (CUP-PA) a la Diputació de Barcelona // Decidim Ripollet // Ecologistes del Senia // Ecologistes en Acció // El Gaig - Per la defensa i la sobirania del territori // El Galzeran, Associació per a la Defensa del Patrimoni Històric i Natural de Montornès del Vallès // El Rave Negre // Embat Vallès Oriental // Endavant OSAN - Vallès Oriental // Entesa per Sabadell // esplai GEPA // Esplai Guai! de Palou // Esquerra Unida i Alternativa-EUiA Granollers // Grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú - Entesa // IAEDEN-Salvem l'Empordà // JERC Vilamajor // l'Arcada Koncerts // La Clau del Baix Montseny // La Magrana Vallesana // La Panotxa // Les Franqueses Imagina, Associació de participació i debat polític // Llançadora Associació d'Artistes // Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) // PAS A PAS // Plataforma cívica per l'ús de la bicicleta i per la mobilitat sostenible - Mou-te en bici // Plataforma per la Qualitat de l'Aire // Plataforma Salvem la platja Llarga // Plataforma Stop Karting Llinars // Podem Granollers // RUMB Associació musical // SEPC Cardedeu // XR Vallès Oriental - Baix Montseny